مدیریت هتلداری
مدیریت هتلداری یکی از شاخههای رشته گردشگری است و نحوه رزرو هتل، فعالیتهای مؤسسات پذیرایی، نوع و نحوه تهیه غذا و پیشغذا، ایمنی در هتل، بهداشت آشپزخانه، بهداشتکار، تقسیمکار در هتل و مؤسسات پذیرایی و شناخت وسایل هتل را مطالعه میکند. هتلداری یک رشته دانشگاهی است و دانشجویان این رشته نیاز به آموختن یک زبان بینالمللی و یادگیری روشهای ارتباط اجتماعی دارد. در این رشته موضوعات مرتبط با صنعت مهمانداری و پذیرایی آموخته میشود. دروس مرتبط با انواع نوشیدنیها، غذاها و موضوعات مرتبط با گردشگری در این رشته فراگرفته میشود.
وظایف مدیریت هتلداری
مدیریت هتل نیازمند انجام فعالیتهای مدیریتی فراوانی است ازجمله: ترویج بازاریابی و توسعه کسبوکار، بودجهبندی، برنامهریزی مالی و در همان حال کنترل هزینهها، بررسی و حفظ سوابق مالی، تنظیم و دستیابی به اهداف فروش و سودآوری، تجزیهوتحلیل ارقام فروش و برقراری استراتژیها درآمدی، استخدام، آموزش و پایش همکاران در هتل، ارائه برنامههای کاری برای افراد و تیمهای کاری، برگزاری جلسات و خوشآمدگویی به میهمانان، بررسی شکایات و رفع آن، پرداختن به مشکلات و عیبیابی آنها، حصول اطمینان از بهخوبی برگزار شدن مجالس و سمینارها، نظارت بر تعمیر و نگهداری و بازسازی، بستن قرارداد با پیمانکاران بیرونی هتل، اطمینان از اجراشدن راهکارهای امنیتی در هتل، انجام بازرسیهای دورهای جهت حصول اطمینان از عملکرد مناسب واحدهای کاری هتل، حصول اطمینان از رعایت موارد ایمنی و بهداشتی مطابق با قوانین سازمان بهداشت و سازمانهای مرتبط.
دوره مدیریت در هتل
رشته مدیریت هتلداری در مقطع کارشناسی ارائهشده و دوره تحصیلی آن ۴ سال طول میکند، سپس دوره کارآموزی در هتل برای آنان ارائه میگردد و سپس با اعطاء دانشنامه به فارغالتحصیلان این رشته آنان آماده مدیریت به روش علمی در حوزه گردشگری خواهند بود. تعداد کل واحدها مدیریت جهانگردی ۱۳۲ واحد و رشته هتلداری ۱۳۳ واحد است. این دو رشته اشتراکات بسیاری با یکدیگر دارند.
بازار کار صنعت هتلداری
نحوه مدیریت هتلها برای گردشگری هر کشور اهمیت ویژهای دارد. طبق تحقیقاتی که اخیراً انجامشده است از هر ۱۳ فرصت شغلی در جهان یک شغل به حوزه گردشگری مرتبط است. ازاینرو شغلهای مرتبط با گردشگری اهمیت فراوان دارند. مدیریت هتلداری یکی از پراهمیتترین شغلها در حوزه گردشگری است زیرا گردشگری با بالا رفتن کیفیت ارائه خدامت در هتلها افزایش مییابد. کسب درآمد از طریق گردشگری و صنعت توریسم روزبهروز گسترده میشود و استفاده از این پتانسیل برای افرادی که بهطور علمی دورههای گردشگری و هتلداری را گذراندند امکانپذیر است. رونق گردشگری نیز با فعالیتهای فارغالتحصیلان این رشته ممکن میشود.
مدیریت هتلداری چیست؟
هتلداری ارائه خدمات رفاهی به مسافران و گردشگران است اعم از پذیرایی، اجازه اقامتگاه، تأمین وسایل رفاهی و تأمین نوشیدنی و غذای آنان. گردشگران هتلهایی که در آن آسایش بیشتری داشته باشند و امکانان رفاهی بیشتری در اختیارشان قرار گیرد انتخاب میکنند. در هتلداری آموزش اداره یک رستوران، متل یا هتل آموزش داده میشود که رزرواسیون، منوشناسی و منونویسی، شناخت مواد غذایی و انرژی غذایی آنها، چگونگی نگهداری مواد غذایی، تهیه انواع غذاها، پیشغذاها و شیرینیها، بهداشت مواد غذایی، بهداشتکار و ایمنی در محیط آشپزخانه برخی از موارد آن است. هتلداران بهطور مستمر با مشكلات اقتصادی و افزایش یا کاهش قیمتها روبرو هستند و برای گردش صنعت توریستی خود نیازمند مدیریت مالی مناسب و اتخاذ سیاست مبتنی بر كسب درآمد موزون هستند.
مدیریت هتلداری شامل برنامهریزی سالانه فعالیتهای اقتصادی این حوزه با استفاده از علم مدیریت، علم اقتصاد و اتکا به تکنولوژیهای روز است. از مهمترین وظایف مدیران فعال در حوزه هتلداری توجه به اقتصاد این صنعت است. مدیران هتل و رستوران باید با سیستمهای جدید آشنا باشند تا کسبوکار آنان به خاطر نوسانات قیمت دچار مشکل نشود.
چه نکاتی در هتلداری اهمیت دارد؟
برخی معتقدند در هتلداری نحوه سرو غذا اهمیت دارد. ولی درواقع برای اکثر مردم اینکه نحوه چینش قاشق و چنگال از کدام سمت باشد اهمیتی ندارد ولی نظافت هتل و ایمنی آن مسائل پراهمیتی است. تمیز بودن اتاقها و سالنهای پذیرایی و رستوران، راحتی مبلمان و استفاده از میلمان اثاث باکیفیت، بهداشت آشپزخانه و ایمنی معماری هتل و رستوران از مهمترین مسائلی است که برای مهمانان و گردشگران اهمیت دارد و به آن توجه میکنند.
تعداد ستارهها در هتل به چه معنی است
فردی که از رشته مدیریت هتلداری فارغالتحصیل شده است میتواند در هر هتل یا رستورانی وظیفه مدیریت را انجام دهد و آموزشهایی که در این حوزه دیده است به او کمک میکند، برای او فرقی ندارد این هتل سه ستاره باشد یا پنج ستاره. ولی اقداماتی که در هر نوع هتل انجام میشود با هتل دیگر تفاوت دارد. این مسئله به نیازها و درخواستهای مشتریها و گردشگران مرتبط است. گردشگرانی کیفیت بهتر ازای هزینه بیشتر را ترجیح میدهند و عده دیگری از گردشگران قیمت کمتر و خدمات معمولی را میپسندند. با توجه به گستردگی نیازها و درخواستهای گردشگران انواع هتلها وجود دارد. رعایت برخی از موارد در همه هتلها الزامی است. رعایت بهداشت آشپزخانه در تمامی رستورانها ضروری است ولی معماری زیبا و خدمات تفریحی تنها در هتلهای مجلل دیده میشود. استخر، خدمات ماساژ و سایر خدمات تفریحی و رفاهی در هتلهایی با ستارههای بیشتر دیده میشود ولی رعایت نکات ایمنی مخصوص بحران و حوادث در تمامی هتلها اجباری است. یک متخصص و فارغالتحصیل رشته مدیریت هتلداری میداند که چه اقداماتی ضروری و کدام فعالیتها متناسب با نوع هتل است.
امکانات هتل یک ستاره
در درسهای مدیریت هتلداری میآموزیم که هتلهای یک ستاره فضایی صمیمی و دوستانه دارند. این هتلها نیازی به متخصص و فارغالتحصیل رشته هتلداری ندارند زیرا معمولاً بهصورت خانوادگی اداره میشوند؛ اما رعایت نکاتی در این هتلها با حداقل ستاره ضروری است. ازجمله این اقدامات تمیزی و نظافت اتاقها است. لازم است که در این هتلها هرروز اتاق تمیز شود، غذاخوری پاکیزه باشد و بهداشت در راهروها رعایت شود. ارائه صبحانه به مهمانان ضروری است و وعده نهار و شام به اختیار رستوران است. اگر تمامی اتاقها بهصورت جداگانه سرویس بهداشتی نداشته باشند لازم است برای هر ۸ نفر یک سرویس بهداشتی در نظر گرفته شود. لازم است در سرویسهای بهداشتی وسایلی ضروری مانند حوله و صابون وجود داشته باشد. همچنین کارکنان هتل موظف به همراهی و کمک به مهمانان برای حمل چمدان و بارها هستند.
امکانات هتل دوستاره
امکانات این هتلها بهتر از هتلهای یک ستاره است. این هتلها معمولاً حدود ۲۰ اتاق دارند و از هتلهای کوچک یک ستاره بزرگتر هستند. این هتلها در تمامی ساعتهای شبانهروز پذیرش انجام میدهند. طبق اصول مدیریت هتلداری کمک در حمل بارها، ارائه صبحانه، تمیز کردن روزانه اتاقها و رعایت نظافت در اتاقها و رستوران از ضروریات هتلهای دوستاره است. راه خروج اضطراری در زمان بروز حادثه و استفاده از استاندارهای ساخت نیز لازم است.
امکانات هتل سه ستاره
در این هتلها کارکنان بهصورت شبانهروزی حضور دارند و علاوه بر نظافت و تمیزی و رعایت استاندارهای ساخت خدمات دیگری نیز ارائه میشود. طبق اصول مدیریت هتلداری لازم است سرویس بهداشتی و حمام بهصورت جداگانه در هر اتاق وجود داشته باشد و در آن لوازم ضروری قرار بگیرد، هرروز صبحانه، نهار و شام بهطور کامل به مهمانان ارائه شود و زمان آن کمتر از ۲ ساعت نباشد. رعایت نظافت و بهداشت در همه مراحل نیز از ضروریات است. کیفیت تشکها در این هتلها بهتر است و لازم است خدمات لباسشویی به مسافران ارائه گردد.
امکانات هتل چهار ستاره
طبق قوانین مدیریت هتلداری تمامی امکانات هتلهای ۳ ستاره را دارند و چیدمان و کیفیت تمامی وسایل نیز بهتر است. در این هتلها سالن بدنسازی، استخر و سالن اسپا وجود دارد و امکاناتی نظیر تلویزیون، یخچال، سشوار و مینی بار نیز در اتاقها قرارگرفته است. وجود فضای سبز از دیگر ویژگیهای این هتل است.
امکانات هتل پنج ستاره
بهترین نوع هتل است و شامل امکانات فراوانی میشود، طبق قوانین مدیریت هتلداری لازم است سطح عالی از رعایت بهداشت و کیفیت ارائه خدمات برای مسافران در نظر گرفته شود.
لازم است تختهایی بزرگ و راحت با تشکهایی باکیفیت برای مهمانان در نظر گرفته شود. تنوع غذاها بیشتر از هتل ۴ ستاره است. رفتار کارکنان بسیار محترمانه است و از روی یونیفرم قابلشناسایی هستند. امکانات تفریحی نظیر سالن ورزشی، سالن بازی کودکان، استخر، سونا، جکوزی، سالن ماساژ و اسپا را نیز در اکثر این هتلها میتوانید مشاهده کنید.
Hi there, I discovered your blog by means of Google
at the same time as looking for a related matter, your website came up,
it seems to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks.
Hi there, simply was aware of your weblog via Google, and found that it’s
truly informative. I am going to watch out for brussels.
I will be grateful in case you continue this in future. Lots of people will likely be benefited out of your writing.
Cheers!