مدیریت جهانگردی شاخهای از گردشگری است که در آن از تکنیکها و اصول مدیریت استفاده میشود. از موضوعاتی که در این رشته میگنجد میتوان به مدیریت منابع انسانی مؤسسات پذیرایی، شناخت و خرید وسایل و تجهیزات لازم برای مؤسسات تفریحی و پذیرایی، تقسیمکار و مدیریت در مؤسسات مرتبط با گردشگری، شناخت فرآیند رزرواسیون، شناخت و نگهداری مواد غذایی، تهیه انواع غذا، پیشغذا و شیرینی، اصول بهداشت مواد غذایی، کار و ایمنی در محیط آشپزخانه را نام برد. مدیریت هتل، آشنایی با گردشگری مناطق مختلف و روابط عمومی خوب و مناسب در کنار دانستن یک زبان بینالمللی از ویژگیهای افرادی است که در این شاخه فعالیت میکنند.
گونه شناسی جهانگردی و مدیریت آن
انواع جهانگردی شامل جهانگردی ورزشی، جهانگردی مذهبی، جهانگردی ماجراجویانه و … وجود دارد که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند و مدیریت جهانگردی بر اساس این ویژگیهای هنر و دانش خاص مدیریت در این زمینه است. جهانگردی علاوه بر تأکید بر انگیزه گردشگر و روند دوسویه مسافرت یعنی جهانگردی مابین مبدأ و مقصد را در نظر میگیرد. در هر نوع از انواع جهانگردی، کارکنان، زیرساختها و وسایل ویژهای موردنیاز است. مثلاً در جهانگردی دریایی، به انواع قایق و وسایل اسکی روی آب و غواصی نیاز است؛ بنابراین در مدیریت این نوع نیاز به شناخت وسایل خاص جهانگردی دریایی یعنی قایق و وسایل اسکی نیز از مواردی است که نیاز است برای مدیریت این نوع از جهانگردی مورد توجه قرار گیرد.
جهانگردی مذهبی و مدیریت آن
یکی از کهنترین و مهمترین عوامل و انگیزههای مسافرت انسان، باورهای مذهبی و احساسات دینی بوده است. انسان از ابتدای تاریخ مکانهایی را مقدس دانسته و بهمنظور تأمین نیازها و خواستههای روحی، روانی و مادی خود و از ترس بلایای طبیعی و غیرطبیعی که زندگی او را مورد تهدید قرار میداده برای زیارت مکانهای که مقدس تلقی میکرده است راه سفر در پیش میگرفته است.
مدیریت جهانگردی مذهبی
با توجه به اینکه این نوع از جهانگردی یکی از پررونقترین انواع جهانگردی است توجه به مدیریت آن نیز اهمیت دارد. برای مثال کعبه، بتخانه اعراب پیش از اسلام بوده و با پیدایش اسلام زیارتگاه میلیونها مسلمان شده است. در ساله میلیونها نفر برای برگزاری مراسم حج به کشور عربستان سفر میکنند. سفرهای زیارتی یکی از انواع گردشگری است که در مدیریت آن توجه به نیازهای گردشگران و اعتقادات آنها اهمیت دارد.
جهانگردی ورزشی ماجراجویانه
هیگام و هینچ بیان داشتند امروزه یکی از انواع جهانگردی که موجب رشد سریع و رونق بازار گردشگری شده و بسیار موردعلاقه و استفاده مردم دنیا شده، جهانگردی ورزشی است. در رونق بازار جهانگردی و جهانگردی ورزشی برگزاری انواع مسابقات ورزشی نقش مهمی دارد. بهطوریکه انگیزهای قوی برای حضور و شرکت مردم در محل برگزاری مسابقات و منطقه میزبان است. جام جهانی فوتبال و مسابقات المپیک نمونه گویای این رخداد ورزشی است.
هیگام و هینچ معتقدند جهانگردی رویداد ورزشی، استعداد بالقوهای برای گسترش منابع داخل شهر برای ورزش، تفریح، نمایش، خردهفروشی و خدمات دارد. نیروتی در بررسی انگیزههای حضور گردشگران در المپیک تابستانی ۱۹۹۶، سه دسته کلی عوامل سوقدهنده در تماشاگران ورزشی را به شرح زیر بیان کردند:
- جو جشنوارههای ورزشی، فرهنگی و مذهبی
- همراه شدن با ورزشکاران یا رویداد ورزشی
- میهنپرستی و ملیگرایی
از دیگر مزایای مسابقات ورزشی علاوه بر حضور مخاطبان علاقهمند به ورزش در منطقه، زیر پوشش قرار گرفتن دهها شبکه خبری است و میلیونها نفر در سراسر جهان با اشتیاق تمام پخش مستقیم بازیها را دنبال میکنند. در واقع علاوه بر درآمدزایی از راه جهانگردان ورزشی، رسانهها هم از عوامل اصلی درآمدزایی برای کشور و منطقه برگزارکننده بهحساب میآیند. ویدبال (۲۰۰۴) پدیده جهانگردی ورزشی را پدیده اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی میداند که از تعامل فعالیت، مردم و مکان به وجود میآید.
مدیریت جهانگردی ورزشی
مدیریت بر اساس نیازهای ورزشکاران و طرفداران ورزش نیازمند صرف هزینههای بسیار است. در برگزاری مسابقات ورزی بهخصوص جام جهانی توجه به امنیت ورزشکاران اهمیت دارد، کنترل تعداد زیادی از افراد و حفظ جان آنها نیز نیازمند بهکارگیری نیروی اطلاعاتی قوی در طول مراسم است.
اقدامات لازم ایمنی برای جلوگیری از هرگونه آسیبدیدگی جسمی در طول مسابقات نیز اهمیت دارد. روشهای مدیریت بحران و راههای گریز در صورت بروز بمبگذاری یا آتش سوری باید بهدقت بررسی شود و مورد توجه مدیریت جهانگردی ورزشی قرار گیرد.
جهانگردی ماجراجویانه
جهانگردی ماجراجویانه یک فعالیت بیرونی است که اغلب در اوقات فراغت و در محیطهای دورافتاده و بکر انجام میگیرد و شامل جهانگردانی میشود که به انجام کارهای متهورانه و مخاطرهآمیز علاقه دارند. در این نوع جهانگردی افراد سعی میکنند مهارتها و تواناییهای خود را در مقابل سختیها و دشواریها آزمایش کنند. (سفر بر فراز قلهها، مسیر رودها، شکار حیوانات وحشی و …). جهانگردی ماجراجویانه در عصر حاضر، سفر، ورزش و تفریحات بیرونی را یکجا دارد.
فعالیتهای ماجراجویانه به سه دسته طبقهبندی میشوند: زمینی، آبی، هوایی
- فعالیتهای زمینی شامل اسکی در شیب بسیار تند، صخرهنوردی، غار نوردی و.
- فعالیتهای آبی شامل غواصی، موجسواری، کایاک در رودخانه خروشان و…
- فعالیتهای هوایی شامل رها شدن در آسمان، پارا گلایدینگ، کایت و…
مدیریت جهانگردی ماجراجویانه
مهمترین اصل در مدیریت این نوع از گردشگری توجه به ایمنی است. آمار کشتهشدگان در کایاک سواری، آسیب دیدن در کایتسواری و گیر افتادن در غارها بالاست و نسبت به انواع گردشگری این نوع نیازمند توجه بیشتری به نکات ایمنی و رعایت آن است.
جهانگردی بهداشتی و درمانی
از دیر باز انسان به خواص آبهای معدنی برای شفای بیماریهای پوستی، مفصلی و تأثیر آبوهوا در تسکین آلام روحی و روانی پی برده است. رومیان باستان برای استفاده از آبهای معدنی به جزیره سیسل سفر میکردند. هماکنون تأسیسات بیشمار آب گرم معدنی در نواحی مختلف ایتالیا، فرانسه و آلمان و … وجود دارد که پذیرای میلیونها جهانگرد طالب آبدرمانی است.
بسیاری از بیماران نیز برای مداوا به مراکز مهم و معتبر پزشکی در کشورهای پیشرفته یا مراکز و پایتخت کشورهایی که از امکانات بهداشتی و درمانی بهرهمندند، مراجعه میکنند. این نوع جهانگردی نیز اعتبار و رواج فراوانی دارد.
مدیریت جهانگردی بهداشتی
در این نوع از گردشگری که در ایران بیش از همه در شهر سرعین در شمال غرب ایران رواج دارد بهداشت اهمیت ویژهای مییابد. در شمال غرب ایران چشمههای آب گرم بسیاری وجود دارد و اعتقاد مردم از دیرباز اهمیتهای درمانی این اماکن است. توجه به بهداشت برای افرادی که باانگیزههای درمانی و بهداشتی به سفر میروند اهمیت ویژهای از جهت مدیریتی دارد.
مدیریت جهانگردی فرهنگی
این نوع جهانگردی دیدن جلوههای فرهنگی مقصد از جمله مراسم، رفتارها، نمایشنامهها، نمایشگاهها، موسیقی، فیلم و هنر است. جهانگردی فرهنگی عبارت است از:
- جشنوارههای هنری
- نمایشگاههای بینالمللی
جشنواره
جشن عمومی با موضوع خاص که موجب گسترش فرصتهای فرهنگی و تفریحی و گذراندن اوقات فراغت افراد میشود.(جشنواره فیلم اسکار و فیلم دهه فجر) انتخاب زمان جشنواره هنری در ایامی از سال انجام میگیرد که میزان اشغال هتلها به حداقل رسیده است و به افزایش و رونق کسبوکار در منطقه کمک میکند.
نمایشگاههای بینالمللی
مدیریت جهانگردی فرهنگی در نمایشگاهها بیش از همیشه بروز پیدا میکند. برپایی نمایشگاهها با هر موضوع ورزشی، صنعتی، کشاورزی، مد و تجارتی، زمینه مناسبی را فراهم میکند تا جهانگردان بسیاری را به منطقه جلب کند.
در مدیریت نمایشگاهها نیازهای مراجع در نظر گرفته میشود، توجه به امنیت برگزاری نمایشگاه، نیازهای مراجع، بهداشت محیط، مسائل اقتصادی برگزاری از مهمترین نکات این نوع گردشگری است.
جهانگردی مایس
نوعی خاص از جهانگردی است که طی آن گروههای زیادی اغلب بهمنظور و با مقاصد ویژهای دور هم جمع میشوند و گردهمایی آنها از قبل برنامهریزیشده است و دارای دستور کار است. همه بخشهای مایس بهجز محرکها قابلفهم و لمس است. محرکها بیشتر توسط مؤسسات و شرکتها برای مقاصد آموزشی و سرگرمی برپا میشود. مدیریت این جهانگردی با توجه به نوع مراسم متفاوت است و بر اساس نیازهای خاص مراجعین متفاوت برنامهریزی میشود.
مدیریت جهانگردی مایس
در این مدل از جهانگردی که در زمانی کوتاه شاهد برگزاری مراسم هستیم چند نکته مدیریتی باید مورد توجه قرار گیرد:
- برنامهریزی دقیق و فشرده،
- برنامه کاری مشخص قابلاجرا در مدتزمان محدود
- قیمتگذاری رقابتی
- پیشبینی تمهیدات امنیتی برای حضور اعضا
- پیشبینی فرصت خرید و دیدار از جاذبههای طبیعی موجود محل برگزاری
Türkçe pornolarxvideosgötten sikisazginbedava seks videolariSert